Op vrijdag 9 februari gaat het gebeuren: Viva Dwergonia 2024, vanaf 2007 het inmiddels 15e carnavalsconcert van het jubilerende Groot Dwergonisch Mannenkoor.

Plaats van handeling is de Vennezaal van De Voorste Venne. Daar organiseert Het Groot Dwergonisch Mannenkoor o.l.v. Ton van Baest wederom het meezingfeest: Viva Dwergonia 2024. De dames van OM TE JANKEN waren bijzonder vereerd toen de Dwergonische Mannen hen uitnodigden mee te doen met dit grote meezingfeest. Nooit eerder traden de dames voor zo’n grote groep toeschouwers op. Een bijzondere uitdaging dus. Bij eerdere muziekevenementen waren o.a. ’t Elshouts AkKOORtje, Très Jolie en Albateso al te gast bij de Dwergonische Mannen, die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren.

Woordvoerder Mieke Dinkelaar van Om Te Janken is reuzeblij met hun deelname aan Viva Dwergonia. ‘Met name de leden reageerden heel erg enthousiast op de uitnodiging om deze uitdaging aan te gaan. En een beetje zenuwen horen daarbij. OTJ is ruim 20 jaar jong en bestaat uit 36 dames. We zingen Nederlandstalige meezingmuziek. Voor Viva Dwergonia hebben we gekozen voor gouwe ouwe liedjes die iedereen kan meezingen.’ Normaal gesproken wordt OTJ begeleidt door een accordeoniste. Voor Viva Dwergonia worden geluidsbanden gebruikt en dat zal beslist wennen zijn. Maar o.l.v. dirigente Els Duijster zal er ongetwijfeld een mooi spektakelstuk komen bij de start van Viva Dwergonia.

Daarnaast zorgt MUZIBEKAANT uit Waalwijk ook voor een plaats in het programma van Viva Dwergonia. En dat mag een unicum genoemd worden. Muzibekaant treedt in principe niet meer op. Mart Eekels en Jaap Buijs vertellen: ‘We hebben vorig jaar ons lied ‘Muziekske!’ uitgebracht en dat was een enorm succes. De grap is daarmee meer dan geslaagd. We hebben nog best wat aanvragen voor optredens gekregen, maar dit jaar gaan we weer lekker zelf op pad met vrienden en familie. Voor Viva Dwergonia hebben we een uitzondering gemaakt.’

Eekels verwoordt het verder als volgt: ‘Vorig jaar hebben we in zes dagen ongeveer vijfentwintig optredens gehad. Dat hadden we van te voren nooit durven dromen! Ons liedje is meer dan 100.000 keer gestreamd en we hebben imitaties van onszelf in meerdere optochten en optredens terug zien komen. Fantastisch toch?’ Muzikbekaant doet toch mee, omdat ze Viva Dwergonia een fantastisch evenement vinden waar ze nog niet eerder aan hebben meegedaan. Het wordt zondermeer een uniek optreden, want samen met BEND BEKEND, een van de andere acts, wordt hun hit ‘Muziekske!’ samen op het podium ten gehore gebracht. Dat moet wel een unieke uitvoering van deze hit worden. Bend Bekend is in Dwergonië en verre omgeving een top act om in huis te hebben. Zij staan bekend om hun meeslepende carnavalsmuziek.

De warming up van de avond wordt verzorgd door DE KNOLLEKES o.l.v. Paul Stieger. DJ CAS WOUTERS zorgt tussendoor voor gezellige muziek. Om klokslag 20.00 uur start Om Te Janken, gevolgd door een van de drie optredens van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor die voor deze Viva weer grotendeels een nieuw repertoire heeft ingestudeerd. Uiteraard allemaal juweeltjes van de Nederlandse muziek!

Het optreden van zanger JAN BIGGEL wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de avond. Zeker als het publiek en de zestig mannen van HET GROOT DWERGONISCH MANNENKOOR Biggel ondersteunen bij zijn hit ‘Ons moeder zeej nog’, goed voor een platina plaat. En uiteraard zingt Biggel z’n nieuwe hit ‘Lege pullen’.

Viva Dwergonia 2024 is vooral bedoeld voor mensen die niet van carnaval houden, maar wel van een meezingfeestje. En voor iedereen die wel van carnaval houdt en niet vroeg genoeg kan beginnen! De vorige edities van het zingen met de mannen hebben bewezen dat dit heel goed samen kan gaan. Je mond houden is op deze avond geen optie!

Omdat de meezingfeesten een groot publiek trekken, is aan te bevelen al tijdig voor kaartjes te zorgen. Zie hiervoor www.devoorstevenne.nl 

Kledingadvies carnavalesk light. Aanvang in de Vennezaal is 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

Muzibekant
Jan Biggel